Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 15:51

Одна з найвпливовіших жінок в світовому бізнесі передбачає швидке зростання цін на продовольство

Ціни на продукти будуть рости високими темпами протягом найближчих двох-трьох. Такий прогноз дала президент компанії PepsiCo Індра Нуйі, пише The Times. На її думку, ціни підвищуватимуться перш за все через ініціативу урядів різних країн світу по субсидуванню виробництва біопалива.

За останній рік, відзначає газета, світові ціни на молоко підвищилися вдвічі, так само як і ціни на зерно, що є основним кормовим ресурсом для худоби. Основною причиною зростання вартості зерна стало його використання в процесі отримання етанолу, палива більш екологічно чистого ніж нафтопродукти

Крім того, істотну роль в підвищенні цін на продовольство зіграла й інфляція на ринку енергоносіїв. На початку 2007 року, нагадаємо, ціна на нафту вперше в історії подолала відмітку в 100 доларів за барель.

Як відзначає The Times, Індра Нуйі не самотня в своїх негативних прогнозах щодо ситуації на харчовому ринку. Один із засновників аналітичного інституту High Frequency Economics, Карл Вайнберг передбачив, що зростання цін на продовольство, разом з уповільненням темпів зростання в Китаї, є однією з головних загроз для американської економіки.

Індра Нуйі є президентом PepsiCo, четвертого за величиною виробника продовольства і напоїв в світі, з 14 серпня 2006 року. У рейтингу найвпливовіших жінок в світовому бізнесі журналу Fortune Нуйі зайняла перше місце два роки підряд - в 2006 і 2007 роках, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Одна з найвпливовіших жінок в світовому бізнесі передбачає швидке зростання цін на продовольство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути