Ексклюзиви
пʼятниця, 01 серпня 2008 09:41

Одна з країн ЄС виводить війська з Іраку

Литва виводить з Іраку свій військовий контингент, який входив до складу коаліційних сил.

Як повідомляє AFP, 33 військовослужбовців, які проходили там службу, повернуться на батьківщину 1 серпня на літаку ВВС США. Урочиста церемонія, організована на честь їх приїзду, пройде 5 серпня в Каунасі, повідомляється на сайті Міністерства оборони республіки.

Після американського вторгнення до Іраку Литва направила в цю країну близько 120 солдатів, які приєдналися до військ коаліції. Проте згодом, як відзначає агентство, її контингент був скорочений удвічі у зв"язку з протестами литовської опозиції.

У серпні 2007 року військовослужбовці повернулися додому, проте в листопаді того ж року до Іраку був відправлений новий контингент з 40 військовослужбовців. Вони були дислоковані в Аль-куті (провінція Васит). Передбачалося, що вони відслужать півроку, проте в травні, коли підійшов термін повертатися, було вирішено, що основна частина контингенту залишиться в Іраку ще на два місяці.

Посилати солдатів на зміну що виїхав керівництво Литви більш не має наміру. Разом з тим, в Іраку залишаться близько десяти литовських офіцерів, які займатимуться підготовкою співробітників іракських силових структур.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі заявив, що польський військовий контингент покине Ірак до кінця 2008 року. Останньою країною, яка вивела свої війська з Іраку, була Австралія.

Зараз ви читаєте новину «Одна з країн ЄС виводить війська з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути