Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2018 02:39

Одеситів налякали "отруєною" водою

Одеситів налякали "отруєною" водою
Невідомі повідомили, що воду не можна застосовувати для вмивання. Фото: УНІАН

В Одесі невідомі через соцмережі та Viber поширили неправдиву інформацію про потрійне хлорування води і небезпеку її вживання.

Нібито воду не можна застосовувати і для вмивання, внаслідок чого в місті почалася панік, повідомили УНІАН у компанії "Інфоксводоканал"

"У зв'язку з цим філія "Інфоксводоканал" офіційно заявляє, що вказане повідомлення містить недостовірну інформацію і має провокаційний характер на адресу підприємства", - зазначили в компанії.

На підприємстві запевняють, що на сьогодні водопровідна вода, що постачається споживачам з водоочисної станції "Дністер", відповідає діючим санітарним нормам і вимогам і безпечна до вживання, що підтверджується останніми результатами аналізів "Одеського лабораторного центру Держсанепідслужби України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У всіх школах відмовились від хлору і встановили унікальну 9-ступеневу очистку води

У компанії стверджують, що вода перед подачею в Одесу проходить ретельну поетапну очистку і знезараження на станції "Дністер", де своєчасно проводиться заміна фільтрів і модернізація обладнання. Після цього вже в Одесі вода додатково знезаражується на всіх міських водонасосних станціях, які "Інфоксводоканал" перевів на нову безпечну технологію знезараження води гіпохлоритом натрію з використанням європейського обладнання та найякісніших реагентів.

Громадянам радять не вестися на брехливі і протиправні провокації і не створювати паніку, запасаючись водою, або навпаки - не використовуючи водопровідну воду.

30 серпня, компанія "Київводоканал" також заявила, що поширена в соціальних мережах інформація про нібито промивання водопровідних мереж хлором у потрійний концентрації з п'ятниці до понеділка не відповідає дійсності.

Зараз ви читаєте новину «Одеситів налякали "отруєною" водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути