Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2015 18:05

Одеськими терористами керував "Хорт", його затримали

  Фото: dumskaya.net
Фото: dumskaya.net

СБУ затримала "Хорта" - координатора терористів в Одесі.

Як повідомила речник СБУ Олена Гітлянська на брифінгу в Києві, співробітники контррозвідки затримали бойовика на прізвисько "Хорт" - одесита, який перебував в Російській Федерації та потім повернувся до Одеси для організації терактів.

"Встановлено, що у березні цього року він отримав вказівку представника російських спецслужб через територію РФ повернутися до Одеси для організації терористичних актів", - повідомила Гітлянська.

Зокрема, за її словами, "Хорт" налагодив контакти з представниками одеського Антимайдану і разом з ними повинен був підготувати умови для проживання у інших диверсантів, які пройшли підготовку в навчальних таборах Генштабу Збройних сил РФ. Після формування диверсійної групи бойовики планували організувати ряд терористичних актів для дестабілізації ситуації в Одесі.

За свідченнями самого затриманого, він у складі групи бойовиків ватажка "Свата" брав участь у бойових діях на боці так званої "ДНР" на маріупольському напрямку. За бандформувань він виконував функцію розвідника і коректувальника вогню терористів. Стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «Одеськими терористами керував "Хорт", його затримали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути