середа, 16 вересня 2020 16:47

Обдзвонюю нужденні сім'ї й питаю, кому що потрібно - Тетяна Волочай відкрила "Кімнату добра"
10

Черкащанка відкрила "Кімнату добра"
Фото: Фото надані Тетяною Волочай
Черкащанка відкрила "Кімнату добра"
Черкащанка відкрила "Кімнату добра"
Черкащанка відкрила "Кімнату добра"
Черкащанка відкрила "Кімнату добра"

Тетяна Волочай з Черкас відкрила "Кімнату добра". Допомагає нужденним одягом, взуттям, канцтоварами, іграшками та побутовою хімією.

"Благодійну допомогу мені присилають друзі з Канади, Італії, Німеччини, приносять небайдужі жителі міста. Беру речі тільки в хорошому стані. Наголошую на цьому. Пояснюю, щоб не ображалися, бо буде соромно їх віддавати. Особливо, якщо це будуть діти з інвалідністю. Перед тим, як розвести, обдзвонюю нужденні сім'ї й питаю, кому що потрібно, розміри. Розкладаю все по пакетах. З транспортом допомагають друзі. Часто люди телефонують і самі приходять. Беруть все, що їм потрібно. "Найгарячіший" був початок навчального року. Розвозила дітям все, що замовляли до школи. Дала нові ранці волонтеру Оксані Циганок, вона передала дітям зі Сходу. В один з інтернатів я відвезла побутову хімію", - розповідає Gazeta.ua Тетяна Волочай.

"Кімната добра" розташована на першому поверсі на вул.Хрещатик, 195.

"Це колишнє приміщення ДОСААФ. Орендую кімнату в 10 квадратів. Вона в нас як склад. Раніше все було дома. Чоловік сказав, що треба брати в оренду приміщення. Оплачуємо самі. На даний час є чимало майже нових дитячих речей. Якщо комусь потрібні, можна звертатися. Навіть, якщо це будуть сільські люди. Але попередньо треба зі мною домовитися. Мої контакти: 0 (67) 100 73 34", - каже Тетяна Леонідівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не хочу тебе обслуговувати. Каліка" - маршрутник протягнув дорогою людину з інвалідністю

Жінка разом з юристом Тетяною Новак керують громадською організацією "Територія добра". Займаються соціалізацією людей з інвалідністю, підтримкою, розвитком.

"Це моя основна робота. Для молоді та дітей з інвалідністю проводимо арт-терапевтичні заняття з різних видів мистецтва. Співпрацюємо з науковцем Черкаського національного університету Іриною Сергієнко. Вже провели першу творчу виставку робіт.

Наша організація надає безкоштовні юридичні послуги для осіб з інвалідністю. До карантину провели проєкт "Моє місто - територія добра". Ходили з молоддю з інвалідністю по різних закладах. Там аналізували чи це доступно для них. Домовлялися про наших підопічних. Бо для багатьох це нереальна мрія", - говорить Волочай.

Інваліда I групи по зору 15-річного Богдана ­Волика 24 листопада відмовився безкоштовно везти водій черкаської маршрутки №25 Олександр Майстренко. Штовхнув хлопця у груди.

Зараз ви читаєте новину «Обдзвонюю нужденні сім'ї й питаю, кому що потрібно - Тетяна Волочай відкрила "Кімнату добра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути