Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 08:57

Об"єктивних причин подорожчання м"яса немає

Об"єктивних причин для зростання цін на м"ясо в Україні немає, вважає голова ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" Богдан Чорнописький.

Сьогодні на прес-конференції в він сказав, що зростання цін на м"ясо почалося в грудні минулого року, коли яловичина подорожчала в два рази. Причиною цього стало те, що "одна компанія", якій належить багато підприємств з виробництва м"яса, підняла ціну на яловичину в живій вазі. Після цього зріс попит на куряче м"ясо, внаслідок чого його вартість з середини лютого почала зростати, а потім ціни підняли і виробники свинини, яка в живій вазі з середини лютого зросла з 9 до 16 грн. за кілограм, зазначив Б.Чорнописький.

"Об"єктивних причин для зростання цін не було", - вважає голова птахокомбінату.

На його думку, щоб зупинити зростання вартості м"ясопродуктів, уряду ще вчора необхідно було вжити заходів, "можливо, інтервенцію".

Експерт вважає, що прийнятним варіантом для здешевлення м"яса може бути його ввезення з-за кордону, оскільки ввезення 1 кг закордонного м"яса може обійтися майже в 1 євро, а українське м"ясо в живій вазі коштує 2 євро (16 грн.) за кілограм, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Об"єктивних причин подорожчання м"яса немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути