Ексклюзиви
вівторок, 16 грудня 2008 17:36

Обама поїде на інавгурацію потягом

Барак Обама відправиться на інавгурацію на поїзді, повідомляє TheBaltimoreSun з посиланням на оргкомітет президентської інавгурації. Маршрут поїздки включить Філадельфію (штат Пенсільванія), Вілмінгтон (Делавер) і Балтімор (Меріленд).

За словами представника оргкомітету Кларка Стівенса (ClarkStevens), турне віддасть "дань пошани багатству історії нашої країни" і дозволить максимально можливій кількості людей стати "учасниками цього історичного процесу".

У Філадельфії, звідки потяг відправиться 17 січня, 1776 року була підписана Декларація про незалежність, а в Балтіморі 1814 з"явився на світ текст американського національного гімну "Зоряний прапор". У Делавере до турне Обами приєднається його напарник, вибраний віце-президент Джо Байден, який представляв Делавер в Сенаті США.

Турне Обами і Байдена служить нагадуванням про поїздку, яку зробив перед своєю інавгурацією в 1861 році Авраам Лінкольн. 20 січня у Вашингтоні Обама і Байден, офіційно вибрані на перші пости в державі колегією вибірників в понеділок, будуть приведені до присяги. Обама раніше, під час своєї виборчої кампанії, вже використав поїзд для агітаційних поїздок, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Обама поїде на інавгурацію потягом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути