Ексклюзиви
пʼятниця, 04 січня 2008 10:27

Обама переміг Клінтона на праймеріз в Айові

Переможцем першого туру праймеріз Демократичної партії, що відбулися в четвер в штаті Айова, став Барак Обама. За результатами підрахунку 100 відсотків бюлетенів, за сенатора від штату Іллінойс проголосували 38 відсотків виборців (940 осіб).

Друге місце дісталося колишньому сенаторові від штату Північна Кароліна Джону Едвардсу (30 відсотків голосів або 744 людини).

Сенатор від штату Нью-Йорк і колишня перша леді США Хіларі Клінтон, що, по ряду прогнозів, вважалася фаворитом праймеріз в Айові, посіла тільки третє місце (29 відсотків або 737 чоловік).

У аналогічних праймеріз Республіканської партії в Айові перемогу отримав Майк Хаккабі, що набрав 34 відсотки голосів. Другим у республіканців фінішував Мітт Ромні (25 відсотків голосів), а третім став Фред Томпсон (13 відсотків голосів).

Серія праймеріз повинна виявити єдиного кандидата від кожної партії для участі в майбутніх виборах президента США, що відбудуться в листопаді 2008 року. Наступний тур праймеріз пройде в штаті Нью-Гемпшир 8 січня, повідомляє телеканал CNN.
Зараз ви читаєте новину «Обама переміг Клінтона на праймеріз в Айові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути