Ексклюзиви
вівторок, 02 грудня 2008 11:59

Обама опублікував список спонсорів перехідної адміністрації

В понеділок перехідна адміністрація Барака Обами опублікувала звіт про грошові пожертвування, зібрані до 15 листопада. Як пише TheWashington Post, 1776 спонсорів пожертвували в цілому близько 1,1 мільйонів доларів.

Всього перехідна команда сподівається зібрати для покриття своїх витрат пожертвування на 3,5 мільйона доларів, ще 8,5 мільйона будуть виділені з федерального бюджету. Перехідний процес завершиться 20 січня, коли Обама офіційно займе пост президента США.

Пожертвування від індивідуальних спонсорів згідно із законом обмежені сумою в 5 тисяч доларів, а гроші від корпорацій, профспілок, політичних комітетів із збору засобів і зареєстрованих на федеральному рівні лобістів Обама приймати відмовився.

У числі спонсорів перехідної адміністрації опинилися кінорежисер Джордж Лукас і керівники декількох компаній: Ерік Шмідт (EricSchmidt) з Google, Ендю Лек (AndrewLack) з Sony і Едгара Бронфман (EdgarBronfmanJr.) з WarnerMusicGroup. Кожен з них зробив максимальне допустиме пожертвування. Також підтримку перехідній команді подали фінансисти і філантропи, що раніше спонсорували виборчу кампанію Обами.

Зараз ви читаєте новину «Обама опублікував список спонсорів перехідної адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути