Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2009 19:25

Обама офіційно став 44-им президентом США

Обама офіційно став 44-им президентом США
Голова Верховного суду США Джон Робертс привів до президентської присяги Барака Обаму. З цієї миті Обама офіційно змінив на посту глави держави свого попередника - 43-го президента США Джорджа Буша.

Обама приніс присягу на тій же Біблії, яка використовувалася в 1861 році на інавгурації Аврама Лінкольна. Після інавгурації Обама виступить з інавгураційною промовою. Цікаво, що інавгурація Обами завершилася пізніше за полудень, і формально він став президентом ще до принесення клятви - рівно в 12:00 20 січня.

Раніше до присяги був приведений напарник Обами - віце-президент Джо Байден. Присягу другої особи в американській державі приймав заступник голови Верховного суду Джон Пол Стівенс. Присязі віце-президента і президента передувало вступне слово сенатора Діани Файнстайн, яка відповідала за організацію інавгурації, молитва каліфорнійського священнослужителя-євангеліста Ріка Уоррена, а також декілька музичних виступів.

Спостерігати за церемонією інавгурації прийшли численні глядачі. За попередніми оцінками, на Національному Моллі перед Капітолієм зібралися до двох мільйонів осіб. Після інавгураційної промови перед присутніми виступить поетеса Елізабет Александер, чорношкірий священик Джозеф Лоуері прочитає благословення, і на закінчення прозвучить національний гімн США у виконанні військово-морського хору, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама офіційно став 44-им президентом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути