четвер, 17 квітня 2008 08:00

Обама і Клінтон провели дебати і зійшлися в думках щодо Ірану

Останні дебати напередодні первинних виборів в штаті Пенсільванія провели сенатори Хілларі Клінтон і Барак Обама, що борються за висунення на пост президента США від демократичної партії, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Обидва кандидати заявили, що у разі приходу будь-якого з них в Білий дім вони попередять Іран про те, що США підуть на силові дії у разі іранського удару по Ізраїлю.

"Я ясно заявлю іранцям, що удар по Ізраїлю спричинить за собою масовану відповідь з боку США", - підкреслила Клінтон.

Обама також заявив, що у разі своєї перемоги на виборах він попередить уряд Ірану про неприпустимість нападу на Ізраїль. "Дуже важливо, щоб Іран зрозумів, що напад на Ізраїль це напад на нашого найміцнішого союзника в регіоні, чию безпеку ми вважаємо вищим завданням, - підкреслив Обама. - Це буде актом агресії, я вважатиму такий удар неприйнятним, і США спричинять відповідні дії".

Також на дебатах сенатор Клінтон розкритикувала свого суперника за вислів про те, що провінційні американці чіпляються "за свої рушниці і свою релігію".

Вона назвала репліку Обами одіозною. Обама знайшовся, що відповісти і підкреслив, що ці його слова були вирвані з контексту.

Нагадаємо, що минулого тижня Барак Обама сказав: "Їдьте в ці маленькі городки в Пенсільванії, де, як і в багатьох маленьких городках Середнього Заходу, роботи немає вже 25 років, і вона не з"являється. І не дивно тому, що вони озлоблені, тримаються за свої рушниці або релігію, відчувають неприязнь до людей, які не схожі на них, виступають проти іммігрантів або вільної торгівлі і бачать в них причину своїх невдач".

У відповідь Хілларі Клінтон заявила, що виборці штату Пенсільванія "не потребують президента, який дивиться на них звисока".

Поки за кількістю делегатів на конференцію демократичної партії, яка висуне офіційного кандидата в Білий дім, Барак Обама випереджає Хілларі Клінтон. У Обами зараз 1638 голосів, а у Клінтон - 1502. Для обрання кандидатом їм необхідно отримати мінімум 2024 голоси.

Судячи з останніх опитувань громадської думки, Хілларі Клінтон лідирує в Пенсільванії, яка направляє на конференцію 158 делегатів.

Тим часом за минулий рік кандидат в президенти США від Демократичної партії сенатор Барак Обама і його дружина Мішель заробили чотири мільйони 200 тисяч доларів, повідомляє РИА "Новости".

Дані цифри фігурують в податковій декларації Барака Обами, оприлюдненій ним в середу.

Агентство зазначає, що значне зростання доходів сенатора в порівнянні з 2006 роком стало можливе завдяки публічному інтересу до Бараку Обаме як потенційному президенту і збільшенню об"єму продажів його книг.

За дві свої книги - "Мрії від мого батька" і "Зухвала надія" - Барак Обама отримав цього року близько чотирьох мільйонів доларів.

Заробітна плата Барака Обами в сенаті США в 2007 році склала 157 тисяч 102 долари, а його дружина, юрист з Чікаго, заробила 103 тисячі 633 долари.

Сукупний дохід головного суперника Барака Обами в боротьбі за висунення кандидатом в президенти сенатора Хілларі Клінтон і її чоловіка екс-президента США Біла Клінтона склав в 2007 році 20 мільйонів 400 тисяч доларів.

Чорношкірий сенатор закликав свою суперницю Хілларі Клінтон показати свої податкові декларації після того, як на початку 2008 року стало відомо, що вона внесла до виборчого фонду п"ять мільйонів доларів з особистих коштів.

Як ми раніше повідомляли, колишній голова Білого дому Біл Клінтон і його дружина Хіларі, нинішній кандидат у президенти США, за останні сім років заробили майже 110 млн доларів, із них близько 20 мільйонів минулого року, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Обама і Клінтон провели дебати і зійшлися в думках щодо Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути