вівторок, 20 лютого 2018 08:41

Пояснили втрату інтересу до Порошенка на Заході

Пояснили втрату інтересу до Порошенка на Заході
Офіційному Києву нічого запропонувати своїм західним партнерам. Фото: podrobnosti.ua

Втрата інтересу до виступу президента України Петра Порошенка на конференції з безпеки в Мюнхені ймовірно пов'язана з тим, що від нього останнім часом не звучать конструктивні повідомлення.

Як пише "Апостроф", про це розповів Юрій Романенко, керівник політичних програм Українського інституту майбутнього. Він зазначив: "Те, що Порошенко виступив перед напівпорожнім залом, – це насамперед провал апарату, який готував зустріч. По-перше, можна було здогадатися, що якщо глава МВФ Крістін Лагард виступає десь паралельно, то підуть переважно на Лагард, а не на Порошенка. По-друге, очевидною є криза жанру, тому що Петро Олексійович не відтворює якихось нових меседжів".

Підкреслив, що українські політики по суті і не можуть запропонувати нічого іншого, бо реформи в Україні гальмуються і країна не вийшла на новий рівень. І додав: "Як наслідок, є постійне тасування цієї заяложеної колоди: Росія – агресор; ми – передовий форпост захисту демократії; давайте оголосимо хрестовий похід проти Росії; санкції; ми за миротворчу місію на Донбасі – ось якось так. І десь там, рефреном, скромна згадка, що якісь реформи йдуть". За словами Романенка, офіційному Києву нічого запропонувати своїм західним партнерам.

"Будь-які консультативні ініціативи з нашого боку, які можуть народити у владі або в суспільстві, ніхто не буде виконувати. Фактично вироблення формату передане на рівень США-Росія", - каже експерт. І припускає, що неявка німецької делегації на зустріч в "нормандському форматі" може бути пов'язаний з тим, що переговори по Донбасу фактично ведуть тільки США і РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В день початку агресії Росії Порошенко підпише закон

"І тут не тільки Україна пасе задніх, але і Франція з Німеччиною, що, до речі, прозвучало в одному зі "зливів": одне з дипломатичних джерел сказало, що Париж і Берлін дуже незадоволені, що Волкер і Сурков, Держдеп і Кремль, відсунули їх від переговорного процесу щодо Донбасу. До речі, з цим і пов'язаний демарш німців. Або ж у них дійсно були якісь обставини, що їхня делегація не приїхала в Мюнхен, і в результаті зірвалася зустріч у "нормандському форматі", - говорить Романенко.

Україна позивається проти Росії в Міжнародному арбітражному суді в Гаазі. Відповідне розпорядження підписав президент Петро Порошенко, інформує прес-служба глави держави.
Відповідно до документу, захищати інтереси України буде заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили втрату інтересу до Порошенка на Заході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути