вівторок, 13 березня 2018 20:58

Нові політичні еліти з'являться за 10 років, - експерт

Нові політичні еліти з'являться за 10 років, - експерт
Денис Бродський: "у владі діє правило: яким би ти розумним не був, не вмієш красти — не маєш успіху". Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Нові політичні еліти в країні з'являться років за 10.

Про це в інтерв'ю для журналу "Країна" каже Денис Бродський, колишній голова Національного агентства з питань державної служби, віце-президент компанії Miratech.

"У країні зруйновані політичні, соціальні ліфти. Одна з найпотужніших кадрових систем — у Китаї. Система внутрішньопартійної оцінки приводить до того, що кар'єру будують найкращі кадри. У нас немає жодної політичної партії, яка б гарантувала своєму члену успішну кар'єру в обмін на ефективну діяльність. У партії має бути ідея, цілі. Політична сила — це не "я", це - "ми". У нас таких немає. Вони виникнуть тоді, коли принципові люди, які за останні чотири роки побували в урядових кабінетах, державних агенціях, на фронті, поволонтерствували, - перестануть чекати, що їх запросять у владу. Ніхто їх не запросить. Якщо якась політична сила отримає владу, то поділиться нею зі своїми членами. А гарних гарвардських хлопців у краватках запросять бути ширмою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларації чиновників можна переглянути у Telegram

Активна частина суспільства має зрозуміти, що єдина можливість змінити країну — це брати участь у політичному житті. На створення партій знадобиться три-п'ять років. Треба буде пройти два виборчих цикли, щоб натренувати м'язи. Тож років за 10 отримаємо нову дієздатну політичну силу", - сказав він.

На сьогодні у нас державний апарат — це не соціальний ліфт.

"Там діє правило: яким би ти розумним не був, не вмієш красти — не маєш успіху. Тільки громадянське суспільство зараз може бути соціальним ліфтом. Людей, які досягли певного успіху і визнання, вистачає. Але багато з них кажуть: "Я в політику зась". Коли зрозуміють, що цим таки доведеться займатися, з'явиться прошарок, який розвиватиме країну", - додав Денис Бродський.

Повне інтерв'ю з Денисом Бродським читайте в журналі "Країна" від 15 березня.

Зараз ви читаєте новину «Нові політичні еліти з'являться за 10 років, - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути