пʼятниця, 09 листопада 2018 15:08

Нової школи не буде: діти в Ірпені продовжать вчитися в дві зміни

В місті Ірпінь під Києвом влада пообіцяла місцевим мешканцям побудувати школу, але замість неї вже звели дев'ять поверхів житлового будинку. Про це йдеться в сюжеті "Подробностей".

Утім, замість школи мешканці міста побачили на майданчику чергову багатоповерхівку.

  В місті Ірпінь замість школи вже звели дев'ять поверхів житлового будинку
В місті Ірпінь замість школи вже звели дев'ять поверхів житлового будинку

"Просто були обіцянки, ніяких документів, її ніхто не будує. Кажуть, що немає для школи місця. Будується житловий комплекс", - говорить Юлія Курбач, мешканка Ірпеня, мати дитини дошкільного віку.

При цьому в Ірпені вже і так не вистачає навчальних місць для чотирьох тисяч дітей. А нові житлові будинки у місті з'являються ледь не щодня, йдеться в сюжеті.

"В кожного депутата своя будівельна компанія. В нашій школі 11 перших класів. Діти вчаться в другу зміну. Дітей - по 40 осіб в класах. Залізниця, міст високовольтний, за цим іде болото, річка – де тут може бути школа?" - говорить вчителька Наталія, яка разом із активістами вже давно бореться зі свавіллям забудовників. Каже - будувати школу на цій ділянці ніхто і не планував.

Журналісти продемонстрували відповіді Київської облдержадміністрації - про будівництво школи у Ірпені там ніхто не чув. "Забудову тут веде відома у місті фірма. Її співзасновник - місцевий депутат Ігор Оверко особисто по телебаченню розповідав про те, що тут будується... житловий комплекс. А школа - можливо колись буде", - сказано в матеріалі.

  В місті Ірпінь замість школи вже звели дев'ять поверхів житлового будинку
В місті Ірпінь замість школи вже звели дев'ять поверхів житлового будинку

На тлі скандалу щодо махінацій місцевих забудовників у відставку пішов мер міста Володимир Карплюк, залишивши після себе головувати містом секретаря міськради - Анастасія Попсуй. Саме вона, за твердженням активістів, дала зелене світло скандальній забудові. Попри те, що ще у лютому на цю ділянку було накладено судом арешт – по кримінальній справі проти колег Попсуй і Карплюка.

"Документів на дане будівництво немає, декларації про початок будівництва не подавались і взагалі. Сьогодні дана земельна ділянка знаходиться в приватній власності під арештом. Це означає, що будівництво або будь-які дії з цією ділянкою – незаконні", - говорить Дмитро Шапочкін, голова Ірпінського міського осередку ГО "Стоп Корупції".

Журналісти направили запит на ім'я виконуючої обов'язки міського голови і пообіцяли розповісти про результати. Крім того, вони також повідомили, що махінаціями місцевих чиновників вже активно займаються правоохоронці. І вже найближчим часом мешканці міста можуть дізнатися про гучні кримінальні справи.

Зараз ви читаєте новину «Нової школи не буде: діти в Ірпені продовжать вчитися в дві зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути