Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 12:21

Новий прем"єр-міністр Пакистану прийняв присягу

Заступник голови Пакистанської народної партії Юсуф Реза Гілані прийняв присягу як прем"єр-міністр країни. Того ж дня до Пакистану прибули для переговорів двоє дипломатів США. Про це у вівторок повідомляє Associated Press.

Представник опозиції Гілані, в понеділок обраний парламентом на посаду прем"єр-міністра, прийняв присягу у президента Пакистану Первеза Мушарафа. На церемонії президент поводився стримано.

Нагадаємо, що на голосуванні в парламенті Гілані, набравши 264 голоси, обійшов прихильника діючого президента Шодрі Первеза Елахі, за якого проголосували 42 депутати. ВВС News повідомляє, що відразу після обрання новий прем"єр-міністр оголосив про звільнення всіх опозиційних суддів Верховного суду, які були заарештовані восени 2007 року. Арешти відбулися після того, як судді наполягли, щоб Первез Мушарраф звільнився з військової служби у зв"язку з переобранням на посаду президента.

Пакистанська народна партія, до якої належить Юсуф Реза Гілані, раніше очолювалася вбитою в грудні 2007 року Беназір Бхутто. Партія отримала найбільше число місць в парламенті за підсумками виборів, що пройшли 18 лютого. Друге місце зайняла інша опозиційна партія, Пакистанська мусульманська ліга-N. Партія прихильників президента отримала всього лише близько третини місць в парламенті, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Новий прем"єр-міністр Пакистану прийняв присягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути