вівторок, 27 травня 2008 20:35

Нові землетруси в провінції Сичуань зруйнували 420 тисяч будинків

Більше 420 тисяч будинків було зруйновано в результаті двох сильних підземних поштовхів, подіям у вівторок вдень в постраждалому раніше від сильного землетрусу китайської провінції Сичуань, повідомляє AFP з посиланням на офіційне інформаційне агентство КНР Xinhua.

Сила нових землетрусів в окрузі Циньчуань склала 5,4 і 5,7 балу, вони пішли один за іншим з інтервалом у півгодини. Про можливі людські жертви нічого не повідомляється.

Після 7,9-бального землетрусу 12 травня південний захід Китаю постійно стрясають повторні підземні поштовхи. Так, в неділю в окрузі Циньчуань також стався сильний землетрус, в результаті якого загинуло вісім чоловік і сотні були поранені, а вдень в понеділок близько 182 невеликих підземних поштовхів було зафіксовано в різних округах провінції Сичуань.

Як повідомляє ВВС News, близько 80 тисяч чоловік було евакуйовано у вівторок з місцевості, прилеглої до запруди, що виникла в результаті землетрусу на річці недалеко від міста Таньджіашань (Tangjiashan). Раніше з цих місць вже було евакуйовано 70 тисяч чоловік. Солдати китайської армії всю ніч рили водовідвідний канал, щоб понизити рівень води в озері, що утворилося через завал. Власті готуються підірвати запруду, оскільки побоюються, що інакше вона прорветься сама і викличе повінь. Повідомлялося, що, за оцінками фахівців, озеро Таньджіашань містить в собі не менше 130 мільйонів кубометрів води, в зоні затоплення може опинитися понад мільйон чоловік, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Нові землетруси в провінції Сичуань зруйнували 420 тисяч будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути