понеділок, 02 червня 2008 14:11

Норвегія закрила посольство в Ісламабаді після теракту

Норвегія тимчасово закриває своє посольство в Ісламабаді після того, як вдень 2 червня невідомі підірвали замінований автомобіль біля розташованого в пакистанській столиці посольства Данії, передає агентство AFP.

Інформацію про закриття посольства підтвердив прес-секретар міністерства закордонних справ Норвегії Тор-Генрік Андерсен.

За даними Der Spiegel, в результаті вибуху під посольством Данії загинули восьмеро людей і ще 20 дістали поранення. Число загиблих може зрости: за інформацією пакистанського телебачення, 15 поранених знаходяться в критичному стані.

Як відзначив глава рятувальної служби Ісламабаду Асматулла Марват, серед загиблих один іноземець, проте чи є він співробітником посольства, не уточнюється.

За словами одного з поліцейських, невідомий чоловік припаркував біля посольства автомобіль, який вибухнув близько 13:00 за місцевим часом. Від вибуху утворилася воронка діаметром близько двох метрів. Серйозно пошкоджений фасад посольства Данії.

Ніхто поки не узяв на себе відповідальність за теракт. Також залишається невідомим, чи був вибух здійснений терористом-смертником або машину підірвали дистанційно. Ряд спостерігачів пов"язує вибух з повторною публікацією данськими газетами карикатур на пророка Мухамеда.

У лютому 2008 року газети передрукували карикатури, що вперше з"явилися в 2006 році. Приводом послужило розкриття спецслужбами змови радикальних ісламістів, які планували замах на одного з авторів карикатур - художника Курта Вестергаарда. Передрукувавши карикатури, журналісти мали намір показати, що терористам їх не залякати, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія закрила посольство в Ісламабаді після теракту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути