середа, 05 грудня 2018 20:01

Норвегія передала українським прикордонникам спецобладнання

Норвегія передала українським прикордонникам спецобладнання
Українські прикордонники отримали спецобладнання на мільйони гривень. Фото: ДПСУ

Уряд Норвегії передав Житомирському прикордонному загону обладнання для виявлення ядерних матеріалів і радіоактивних речовин.

Спецзасоби українські правоохоронці отримали в рамках проекту міжнародної технічної допомоги, повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

Обладнання дозволить виявляти спеціальні ядерні матеріали, радіоактивні речовини промислового, медичного характеру та інші матеріали, які можуть бути джерелами іонізуючого випромінювання. Прилади дають сигнал тривоги в разі виявлення джерел нейтронного і гамма-випромінювання, альфа- і бета-забруднення, а також дозволяють провести спектральний аналіз джерела забруднення і його ідентифікацію.

У розпорядження прикордонників перейшло обладнання на загальну суму понад 6,5 млн грн, це дозиметри, спектрометри, захисні костюми, протигази та інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив сім'ям полонених моряків по 100 тис. грн

"Зазначене обладнання дозволить захисникам кордону в обов'язковому порядку здійснювати перевірку, при в'їзді і виїзді в напрямку до/з України осіб, вантажів і транспортних засобів на наявність у них заборонених матеріалів. Також воно буде частиною екіпіровки прикордонників під час перебування на забрудненій території, що постраждала в результаті аварії на Чорнобильській АЕС", - зазначили у відомстві.

3 грудня прикордонники в Чернівецькій області виявили біля кордону два автомобілі з контрабандою та групу осіб. Ті намагалися подолати інженерне загородження.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія передала українським прикордонникам спецобладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути