Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2007 14:22

Нобелівську премію з економіки отримали три американці

Нобелівську премію з економіки отримали три американці
Три вчені з США - Леонід Хурвіц, Ерік Маскін і Роджер Майерсон - стали лауреатами Нобелівської премії з економіки за 2007 рік за "створення основ теорії оптимальних механізмів". Гурвіц працює в університеті Міннесоти, Маскін - в Прінстоні, а Майерсон - в університеті Чикаго.

На думку журі, теорія, створена Гурвіцем і розвинена надалі Маскіним і Майерсоном, допомогла "виявити ефективні торгові механізми, схеми регулювання і процедури голосування".

Премія Банку Швеції з економіки, яку називають Нобелівською премією з економіки, була заснована  у 1968 і вручається з 1969 року. У 2007 році розмір премії складає 10 мільйонів шведських крон (приблизно 1,56 мільйона доларів США).

Номінантів висувають члени Королівської шведської академії наук, члени комітету з вручення премії, лауреати премії, професори скандинавських університетів, а також інші учені.

У 2006 році Нобелівську премію з економіки отримав 73-річний професор політекономії з Колумбійського університету Едмунд Фелпс за "аналіз інтертемпоральних відносин у макроекономічній політиці", повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Нобелівську премію з економіки отримали три американці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути