Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2007 12:25

Нобелівська премія миру присуджена Альберту Гору

Нобелівська премія миру присуджена Альберту Гору
Лауреатами Нобелівської премії миру за 2007 рік стали колишній колишній віце-президент США Альберт Гор і члени Міжурядової групи експертів зі зміни клімату, повідомляється на офіційному сайті Нобелівського комітету.

Вони були удостоєні почесної нагороди за вивчення наслідків глобальних кліматичних змін, викликаних діяльністю людини, і виробленню заходів по їх можливому запобіганню.

Урочиста церемонія нагородження відбудеться 10 грудня, в день смерті Альфреда Нобеля. Кроль Швеції, за традицією, вручить нагороди в Концертному будинку Стокгольма, а потім в Блакитній залі ратуші відбудеться нобелівський банкет.

На отримання Нобелівської премії миру за 2007 рік було номіновано 181 кандидата.

У їхньому числі Станіслав Шушкевич, що очолював на початку 90-х років білоруський парламент і що підписав біловезькі угоди, що поклали кінець існуванню СРСР. Кандидатуру Шушкевича висунув інший лауреат премії - Лех Валенса.

Минулого року премію вручили банкіру з Бангладеш Мухаммаду Юнусу, засновникові Grameen Bank. Юнус ввів практику видачі мікрокредитів біднякам, не вимагаючи ніяких фінансових гарантій. Це дозволило багатьом жителям Бангладеш, яка вважається однією з бідних країн світу, вибратися з бідності, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Нобелівська премія миру присуджена Альберту Гору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути