Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2011 14:01

НКРЗ хоче заборонити безкоштовні дзвінки всередині мобільних мереж

НКРЗ хоче заборонити безкоштовні дзвінки всередині мобільних мереж

Національна комісія з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) почала переговори з операторами мобільного зв'язку з приводу відміни "нульових" внутрішньомережевих тарифів, повідомив глава НКРЗ Петро Яцук.

За його словами у 2010 році з операторами було погоджено, щоб не було нульових ставок усередині мережі, це вже був перший крок на шляху до вирішення проблеми. Зараз ведуться переговори про виконання усіх цих зобов'язань, передає "Сегодня".

НКРЗ також відмічає, що вже більше 90% трафіку в стільникових компаніях замикаються усередині мережі. В результаті, на думку членів комісії, ринок штучно стримується в розвитку, оскільки дзвінки мобільних абонентів на "чужі" мережі обмежені високими цінами.

За словами Яцука, цю ситуацію можна вирішити шляхом зменшення ставок інтерконнекта і встановленням певних внурішньомережевих тарифів. "Тобто не нуль, а щось абоненти повинні платити",- говорить він.

У свою чергу оператори мобільного зв'язку констатують, що послуг вартістю 0 грн у них немає і не було. Мовляв, абоненти щомісячно платять за зв'язок.

Нагадаємо, що минулий склад НКРЗ теж намагався "боротися" з нулями усередині мережі. Але операторам тоді вдалося відстояти свою позицію і членам комісії довелося говорити згодом про те, що вони не згодні ні з самими розцінками, а з їх позиціонуванням і рекламою. Регулятор порахував, що бізнес вводить споживача в оману, вказуючи в рекламі розмови по "0 грн за хвилину". Довгий час операторів намагалися змусити змінити такий підхід, але марно.

Як повідомлялося, нещодавно НКРЗ прийняла рішення, за яким місцевий телефонний зв'язок подорожчає по свій Україні на 33%.

Зараз ви читаєте новину «НКРЗ хоче заборонити безкоштовні дзвінки всередині мобільних мереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути