Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 09:37

Німецького солдата навчили вбивати афроамериканців

В неділю представники німецької армії підтвердили, що у них працює інструктор, що примушував солдата "розстрілювати" чорношкірих мешканців Бронкса (округа Нью-Йорку) на учбовому завданні.

Як повідомляє Associated Press, у відеоролику, показаному національним німецьким телеканалом в суботу, фігурують інструктор і солдат в камуфляжі, що знаходяться в лісі. Інструктор говорить солдатові: "Ти в Бронксі. Перед тобою зупиняється машина, з якої вискакують троє афроамериканців і починають сильно ображати твою матір. Дій".

Солдат кілька разів стріляє з кулемета, викрикуючи лайки англійською мовою. Після цього інструктор вимагає, щоб він лаявся ще голосніше. За інформацією німецького міністерства оборони, ролик знятий в липні 2006 року в місті Рендсбург (Rendsburg), в армії знають про нього з січня і розслідують обставини інциденту.

В неділю член Палати представників Конгрес США Хосе Серано, що представляє зокрема жителів Бронкса, надіслав німецькому послові лист, де засудив відеоролик і зажадав вибачень. Представники армії ФРН у відповідь заявили, що відносяться до справи дуже серйозно і зацікавлені у її швидкому вирішенні, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Німецького солдата навчили вбивати афроамериканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути