Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 19:59

Німецький міністр закликає передруковувати карикатури на Мухаммеда

Міністр внутрішніх справ Німеччини Вольфганг Шойбле закликав всі європейські газети послідувати прикладу данських видань і передрукувати карикатури пророка Мухаммеда, щоб підтримати тим самим свободу слова.

У інтерв"ю тижневику DieZeit Шойбле заявив, що поважає сміливий вчинок данських газет, які знову надрукували карикатури, після того, як поліція заарештувала кілька радикальних ісламістів, що готували вбивство автора одного з малюнків - 73-річного художника Курта Вестергаарда.

"Тепер їх повинні передрукувати всі європейські видання, забезпечивши при цьому наступним поясненням: "Ми теж знаходимо їх (карикатури) негідними. Проте дане використання свободи слова не є підставою для застосування насильства", - відзначив Шойбле.

Він також висловив переконання, що в XXI столітті релігія, і не тільки іслам, продовжить грати важливу роль. "Врешті-решт люди зрозуміють, що без релігії їм не обійтися", - підкреслив він.

Нагадаємо, що повторна публікація карикатур на Мухаммеда в Данії викликала роздратування у ряді мусульманських країн, хоча протести не носили того масового характеру як в 2005 році, коли вони вперше з"явилися на сторінках Jyllands-posten. Протести пройшли в Пакистані, а власті Судану оголосили бойкот данським товарам, повідомляє Стрічка.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німецький міністр закликає передруковувати карикатури на Мухаммеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути