середа, 28 березня 2007 08:15

Німецькі медики закликають кидати немовлят в спеціальні люки, а не в смітники

У Німеччині зневірених матерів спонукають опускати небажаних немовлят в спеціальні люки при лікарнях, намагаючись зупинити хвилю дітовбивств, яка вразила країну. Цього року виявлено 23 випадки дітовбивства, що набагато більше середнього показника. Вважають, що реальна цифра ще вища. Багато хто з немовлят був забитий до смерті або задушений власними матерями, які потім викидали їх на пустирі або в сміттєві баки.

Тепер міські ради під гаслом "Перш ніж діти потраплять в сміттєвий бак" почали пропагувати користування люками Baby-Klappe, які дозволяють жінкам анонімно залишити своїх дітей так, щоб їх знайшли і поклопоталися про них.

Місце, куди можна кинути дитину, зазвичай приховано від очей, затулено деревами від камер спостереження. Немовлят кладуть на тацю, що ковзає через отвір в стіні та плавно опускається в ліжечко з підігрівом. Сигнал тривоги попереджає сестер, але лише після того, як матір отримала достатньо часу, щоб сховатися.

Уряд проявляє велику обережність, оскільки боїться юридичних проблем. Були випадки, коли в люки кидали дітей-інвалідів і дітей старше за три місяці - що протизаконно. Але початковий скепсис почав зникати, коли жінка в Східній Німеччині була арештована за те, що дозволила дев"яти своїм дітям померти. Деякі були поховані в квіткових вазонах у неї в саду, передає Инопресса.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі медики закликають кидати немовлят в спеціальні люки, а не в смітники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути