Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 09:55

Німецькі компанії створюють бронемашини наступного покоління

Німецькі компанії Rheinmetall Defence і Krauss-Maffei Wegmann розпочали реалізацію спільної програми розробки нового сімейства багатоцільових броньованих автомобілів AMPV (Armoured Multi Purpose Vehicle) класу 5-9 тонн. Про це повідомляється в прес-релізі компанії Rheinmetall.

Повнорозмірний макет німецького військового позашляховика наступного покоління буде представлений вже в червні цього року на паризькій виставці Eurosatory 2008. Перший дослідний зразок, як очікується, буде готовий 2009 року, а серійне виробництво AMPV почнеться в 2011-му.

Броньовані позашляховики створюватимуться відповідно до вимог бундесверу до командних і спеціальних машин наступного покоління, які планується прийняти на озброєння в рамках програми GFF. За своїми ходовими якостями, модульністю конструкції та рівнем захисту вони істотно перевершать все наявні аналоги.

Нове сімейство бронеавтомобілів буде представлене двома основними варіантами - легшим AMPV-1 і важчим AMPV-2, які, попри певні відмінності, будуть значною мірою уніфіковані. Передбачається, що невелика маса AMPV-1 дасть змогу транспортувати його за допомогою вертольотів CH-53. Натомість бронеавтомобіль другого типу матиме більшу вантажопідйомністю і підвищений рівень захисту. За своїми розмірами обидва варіанти будуть практично ідентичними.

Бронеавтомобілі AMPV одержать дизельний двигун об`ємом 3,2 літра і потужністю 270 кінських сил, автоматичну коробку передач, незалежну підвіску і спеціальні шини, що дозволяють продовжувати рух у разі проколу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі компанії створюють бронемашини наступного покоління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути