Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 13:58

Німецька Вікіпедія вийде однією книгою

Видавництво RandomHouse 22 квітня оголосило про плани по випуску німецької версії Wikipedia на папері, пише видання Monsters & Critics. Редактори включать в тисячесторінковий том 50 тисяч відібраних ними статей онлайн-енциклопедії. Книгу планується випустити у вересні 2008 року.

Насамперед в паперову Wikipedia відбиратимуться найпопулярніші статті. Ступінь популярності визначатиметься по частоті пошукових запитів користувачів онлайн-енциклопедії. Зокрема, в ній з"являться стаття про Карлу Бруні, приставку Playstation 3 і серіал "Доктор Хаус".

Представники BertelsmannGroup, в яку входить RandomHouse, вважає, що проект зможе передати дух часу. Згідно з правилами Wikipedia, RandomHouse не володітиме авторськими правами на паперове видання.

У грудні 2007 року журнал Stern оголосив німецьку Wikipedia кращою енциклопедією країни, що перевершує за якістю онлайн-версію енциклопедії Брокгауза. Німецька Wikipedia є другим за величиною розділом енциклопедії після англійської, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Німецька Вікіпедія вийде однією книгою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути