Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 13:52

Німці побудують центр реабілітації для українських дітей хворих на рак

У Полтавській області заплановано будівництво реабілітаційного центру для дітей, хворих на рак. Про це повідомили засновник Всеукраїнської добродійної організації (ВДО) "Давид - Допомога дітям, хворим на рак" Петер Зеєліг і президент центру Ебергардіна Зеєліг.

Для потреб центру підібрано приміщення у місті Диканька (Полтавська обл.) - незавершена будівля гінекологічної лікарні. Вже завершені переговори про ціну об"єкту - сторони зупинилися на 650 тис. грн, і Зеєліг висловила надію на те, що незабаром буде підписано угоду.

Як відзначають представники ВДО "Давид", вибрана будівля відповідає основним вимогам реабілітації дітей, які страждають раковими захворюваннями: розташування поблизу онко-гематологічного центру, в радіаційно незараженому регіоні, на природі, в лісистій місцевості.

Перебудову і функціонування центру підтримуватимуть німецькі меценати, але Петер і Ебергардіна Зеєліг сподіваються на допомогу і від України, "оскільки це її діти, їх страждання вона повинна брати на себе".

Майбутній центр, упевнені автори ідеї, зможе приймати дітей до 18 років, групами по 32-34 чол., на 4-тижневі курси. Передбачається також надання допомоги жінкам, хворим раком грудей, і батькам, що втратили дітей через хворобу.

ВДО "Давид - допомога дітям України, хворим на рак" зареєстрована 7 червня 2006 р., це діаконічна добродійна організація. В цілому ж німецька програма лікування і реабілітації застосовується в Україні ще з 1992 р. Так, подібними дітьми опікується організація по огляду за юнацтвом TEESTUBE DAVID. Цю добродійну структуру також очолює Зеєліг. За 15 років роботи 450 дітей з України безкоштовно змогли поправити своє здоров"я після хіміо- і променевої терапії в місті Ноймюнстер (Шлезвіг-Гольштайн). Окрім цього, завдяки пожертвуванням німецьких громадян і спонсорів, підтримується медичне обслуговування дітей в Україні, оплата протезів, трансплантація кісток, супровід вмираючих.

Метою ВДО "Давид" в Україні є створення реабілітаційного центру для дітей, хворих раком, по можливості надання одноразової фінансової допомоги хворим, будівництво донорського центру, проведення вакцинації і ревакцинації.

Рахунок для пожертвувань:

Всеукраїнська добродійна організація "Давид - Допомога дітям України, хворим на рак"

Код ЄДРПОУ: 34491035 р/р 2600 1010 4389

МФО банку: 320984 в ЗАТ "ПроКредит Банк"

Про це повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Німці побудують центр реабілітації для українських дітей хворих на рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути