неділя, 30 грудня 2007 15:06

Ніколя Саркозі оголосив бойкот Сирії через політичну кризу в Лівані

Франція припиняє всі контакти з Сирією до тих пір, поки Дамаск не продемонструє готовність сприяти рішенню політичної кризи в Лівані, заявив, за повідомленням агентства Франс-прес, президент Франції Ніколя Саркозі.

Франція більш "не підтримуватиме відношення з Сирією до тих пір, поки ми не отримаємо доказів готовності Сирії дозволити Лівану призначити президента країни на основі консенсусу", - заявив Н. Сарокзи журналістам в Каїрі, де він веде переговори з президентом Єгипту Хосні Мубареком.

Сірійські війська покинули Ліван в 2005 році, після майже тридцятирічної присутності, але Дамаск як і раніше звинувачують у втручанні у внутрішню політику Лівану.

Вибори президента ліванським парламентом відкладалися вже 11 разів на тлі гострих розбіжностей між прозахідним урядом прем"єр-міністра Фуада Синіори і опозицією, підтримуваною Сирією і Іраном, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Ніколя Саркозі оголосив бойкот Сирії через політичну кризу в Лівані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути