пʼятниця, 19 вересня 2008 09:14

Нігерійські бойовики підірвали нафтопровід Shell

Бойовики з "Руху за звільнення дельти Нігера" (MEND) заявили, що підірвали нафтопровід англо-голландської RoyalDutchShell в дельті річки Нігер, повідомляє Reuters. Представники Shell ніяк не прокоментували цю інформацію.

Раніше бойовики MEND опублікували повідомлення, в якому оголосили про початок "війни" проти нафтових компаній, що працюють в регіоні. За останні шість днів повстанці кілька разів атакували нафтові платформи і нафтопроводи Shell. Через атаки MEND, Нігерія несе втрати у розмірі 150 тисяч баррелів на день, що складає біля п"ятої частини всієї вироблюваної в країні нафти.

Безлади в країні, що призвели до перебоїв в постачаннях нафти, стали одними з причиною зростання цін на неї на світових ринках. Вартість барреля нафти наблизилася 18 квітня до 98 доларів.

Заява MEND про початок бойових дій проти нафтових компаній була опублікована після атак урядових військ на позиції повстанців.

MEND виступає за націоналізацію нафтових ресурсів Нігерії і за вигнання транснаціональних корпорацій з країни. Бойовики MEND регулярно здійснюють напади на об"єкти міжнародних нафтових компаній, підривають нафтопроводи і захоплюють транспортні судна і співробітників нафтових компаній.

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські бойовики підірвали нафтопровід Shell». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути