неділя, 20 січня 2008 11:04

Нігерійські бойовики попросили посередництва Джорджа Клуні у переговорах

Бойовики "Руху за звільнення дельти річки Нігер" (MEND) закликали знаменитого американського актора і режисера Джорджа Клуні допомогти вирішити давній конфлікт між угрупуванням і урядом Нігерії.

У відкритому листі акторові, відправленому електронною поштою місцевим ЗМІ, командування угрупування запросило Клуні відвідати Нігерію, щоб на місці оцінити обстановку. "Містер Клуні, MEND готове співробітничати з вами і іншими заслуговуючими довіри міжнародними миротворцями з тим, щоб запобігти руйнівній війні в Нігерії", - йдеться в листі.

Нагадаємо, що в минулу п"ятницю Джордж Клуні був призначений генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном послом миру організації.

Бойовики MEND, регулярно атакуючі нафтові заводи в дельті Нігера і які викрадають іноземців, що працюють на них, звинувачують уряд Нігерії в нездатності встановити контроль над нафтовими запасами регіону і підвищити добробут місцевих жителів, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські бойовики попросили посередництва Джорджа Клуні у переговорах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути