понеділок, 08 липня 2013 16:31

Нестача тролейбусів у Тернополі: На маршрут випустили навіть екскурсійний

Нестача тролейбусів у Тернополі: На маршрут випустили навіть екскурсійний

Більшість тролейбусів у Тернополі уже треба списувати. Коли не вистачає транспорту, на маршрут ставлять навіть екскурсійний тролейбус.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів фахівець відділу зв'язків із громадськістю комунального підприємства "Тернопільелектротранс" Віталій Попович.

"Більшість тролейбусів уже треба списувати. Вони вичерпали свій ресурс. От минулого тижня два чеських закупили, то один старий списали. Доводиться ставити на маршрут навіть екскурсійний тролейбус. Коли є делегації або діти, він їздить як екскурсійний. Але зазвичай курсує за маршрутом №2 - від вулиці Тролейбусної до Збаразького кільця", - повідомив Попович.

Екскурсійний тролейбус як проект вперше у Тернополі запровадили у липні 2009-го. Для цього спеціально переобладнали стару "машину" 1980 року випуску, яку вже потрібно було списувати. Натомість тролейбус капітально відремонтували за понад 46 тис. грн. На підлогу постелили паркет, стіни салону оббили вагонкою, крісла обшили шкірзамінником. А ще над вікнами почепили фото із видами давнього Тернополя.

За словами Поповича, виїзд екскурсійного тролейбуса на звичайний маршрут не минувся без втрат.

"Люди їздять в екскурсійному тролейбусі, як у звичайному. На жаль, уже і написи, і порізи на кріслах з'явилися, і частину картинок старого міста хтось украв", - зауважив він.

У власності КП "Тернопільелектротранс" близько 50 тролейбусів. Найближчим часом підприємство збирається закупити ще три одиниці техніки.

Зараз ви читаєте новину «Нестача тролейбусів у Тернополі: На маршрут випустили навіть екскурсійний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути