Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 11:04

НБУ вводить в обіг монету номіналом 2 гривні (ФОТО)

 

Національний банк України сьогодні, 23 квітня 2008 року, вводить в обіг ювілейну монету номіналом 2 гривні, присвячену Київському зоологічному парку, заснованому в 1908 році.

Як повідомили у прес-службі НБУ, монету виготовлено з нейзильберу, якість карбування - "спеціальний анциркулейтед", маса - 12,8 г, діаметр - 31,0 мм, тираж - 50 000 штук. Гурт монети рифлений.

На аверсі монети зображено композицію - коло, що розділене розою вітрів на чотири частини, кожна з яких символізує класи ссавців, птахів, риб, земноводних, які представлені в зоопарку; вгорі – малий Державний Герб України та розміщено написи НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (ліворуч півколом), унизу – 2/ ГРИВНІ 2008 та логотип Монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети розміщено стилізований напис ZOO, у якому зображено жирафа та написи 100/років, унизу – КИЇВСЬКОМУ ЗООПАРКУ.

Художники: аверс – Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук; реверс – Володимир Дем"яненко. Скульптори: Володимир Атаманчук, Володимир Дем"яненко.

Ювілейна монета номіналом 2 гривні є дійсним платіжним засобом України й обов"язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «НБУ вводить в обіг монету номіналом 2 гривні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути