Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 15:44

Названі найбільші інженерні завдання XXI століття

Національна інженерна академія США опублікувала список найбільших інженерних завдань двадцять першого століття. Список був складений 18 провідними експертами в різних галузях науки, техніки і інформаційних технологій.

В цілому всі завдання розподілені по чотирьох розділах: екологічна рівновага, охорона здоров"я, скорочення числа загроз і рівень життя.

У документ потрапили створення економічно обгрунтованого способу перетворення сонячного світла в енергію і розробка керованої термоядерної реакції, скорочення викидів вуглекислого газу і управління азотним циклом. Крім того, в списку опинилося забезпечення доступу людства до чистої прісної води, відновлення і модернізація міської інфраструктури, поліпшення медичних препаратів і інформатики охорони здоров"я.

Інженери і учені також закликають розгадати принцип роботи мозку, подолати ядерну загрозу, забезпечити безпеку кіберпростору і продовжити розвиток віртуальної реальності.

Важливими завданнями також названі персоналізація навчання і створення інструментарію для наукових відкриттів, пише TheNew Scientist.

Зараз ви читаєте новину «Названі найбільші інженерні завдання XXI століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути