Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 12:07

Названа кількість мільйонерів в світі

Число доларових мільйонерів в світі виросло в 2007 році на 11 відсотків до 10,7 мільйонів чоловік, повідомляє Reuters із засланням на дослідження Boston Consulting Group (BCG). При цьому загальний об"єм особистих статків виріс на п"ять відсотків до 109 трильйонів доларів.

Основну долю припливу в клуб мільйонерів дали країни, що розвиваються, перш за все латиноамериканські і азіатські. В той же час в Північній Америці зростання індивідуального багатства значно сповільнилося.

Згідно з дослідженням, 1 відсоток всіх домогосподарств володіє 35 відсотками світового багатства. В той же час надбагаті люди, що володіють активами на 5 мільйонів доларів і більш (їх доля в населенні світу складає 0,001 відсотка), контролюють 20 відсотків.

Не дивлячись на світову фінансову кризу, що вибухнула торік, багатії продовжують багатіти. Макроекономічна кон"юнктура, що змінилася, вимушує їх переходити на консервативніші види вкладень. У 2007 році більший об"єм засобів, вкладених приватних інвесторами, залишився на внутрішніх ринках, не вирушаючи, як раніше, в офшори. Деякі процвітаючі люди взагалі скоротили свої інвестиції.

В майбутньому, на думку аналітиків BCG, зростання персонального багатства в світі продовжиться, проте значно скромнішими темпами. Цього року він не перевищить один відсоток, а в наступні п"ять років досягне близько 3 відсотків в середньому, що набагато нижче за показник 2002-2007 років - 8,2 відсотка, повідомляє Лента.ру.
Зараз ви читаєте новину «Названа кількість мільйонерів в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути