Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 13:55

Названа головна визначна пам"ятка Великобританії

Біг Бен визнаний головною визначною пам"яткою за підсумками опитування серед жителів Великобританії, приуроченого до дня народження знаменитого британського інженера Ізембарда Брюнеля.

Другим в списку найвідоміших визначних пам"яток йде Стоунхендж. До топ-10 також увійшла башта (BlackpoolTower) Блекпульська в графстві Ланкашир, зведена в 1894 році за образом і подобою Ейфелевої башти.

Наголошується, що шість з десяти найбільш улюблених британцями визначних пам"яток розташовані в Лондоні. У їх число, зокрема, увійшли будівля Парламенту, Букингемський палац і колесо огляду London Eye, найвище в Європі.

Не дивлячись на те, що опитування було проведене до дня народження Ізембарда Киндема Брюнеля 9 квітня, жодна з його споруд не увійшла до першої десятки, хоча багато британців, в основному жителі західної Англії, проголосували за зведений за його проектом підвісний міст в Кліфтоны. Всього в опитуванні взяли участь 2000 чоловік, повідомляє TheTimes.

Зараз ви читаєте новину «Названа головна визначна пам"ятка Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути