Ексклюзиви
середа, 23 січня 2008 10:07

Назвали найдорожче місто Азії

 Найдорожчим містом Азіатсько-тихоокеанського регіону за вартістю нерухомості визнаний Гонконг, де торік ціни на житло у середньому були на 6,14% вище, ніж у Японії.

Про це в середу повідомляє місцева преса, приводячи підсумки дослідження, проведеного міжнародною риелторською групою Global Property Guide.

За даними авторів доповіді, минулого року зростання цін на квартири в колишньому британському анклаві склало 11,2%. При цьому вартість одного квадратного метра в апартаментах розміром 120 квадратних метрів у престижному районі Гонконгу досягає 12,6 тисячі доларів. У Японії ця цифра в середньому складає 11,87 тисячі доларів - трохи більше, чим у Сінгапурі, за яким йдуть Мумбаї (колишній Бомбей).

До речі, 9 з десяти найбільш дорогих квартир, куплених в Азії, знаходяться саме у Гонконзі. Найелітніший для мешкання район ще з колоніальних часів знаходиться на пагорбі Пік Вікторія, звідки відкривається панорамний вид на гавань.

У загальносвітовому рейтингу вартості житла Гонконг займає зараз 6-у позицію. Першість утримує Лондон, у центрі якого кожен метр житла класу "люкс" обійдеться в 24,2 тисячі доларів. У трійку лідерів також потрапили Нью-Йорк (15,9 тисячі доларів) і Москва (15,5 тисячі доларів).

У аналогічному рейтингу оренди квартир, складеному тією ж компанією, також лідирує Лондон, за яким йде Москва і Нью-Йорк. Гонконг - на сьомій позиції, Токіо - на п"ятій, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найдорожче місто Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути