пʼятниця, 15 червня 2007 15:08

Назарбаєв зізнався в безсиллі перед парламентом

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що не вносив до парламенту конституційну поправку, яка надала йому право необмежену кількість разів займати пост президента. За його словами, на ухваленні цієї поправки наполягли депутати.

Назарбаєв відзначив, що був проти цього і навіть мав намір накласти вето на відповідне рішення парламенту. "Але коли я побачив, що 90 відсотків депутатів за це проголосували, то зрозумів, що це марно", - заявив президент. Відзначимо, що для подолання президентського вето необхідно дві третини голосів парламентаріїв.

Президент Казахстану додав, що рішення про те, чи буде він виставляти свою кандидатуру на виборах 2012 року, ще не прийняв. За його словами, це залежатиме від його здоров"я і бажання працювати.

Відзначимо, що після ухвалення відповідної поправки противники цього рішення неодноразово проводили в Казахстані акції протесту (правда, досить нечисленні), виступаючи проти "пожиттєвого президентства" Назарбаєва.

Так 8 червня вони організували в Алма-Аті "марш баранів". Десять людей в масках баранів закликали ввести в Казахстані монархію і заявили, що "беззастережно підтримують сонцеподібних Ел-Баси (глава держави)". При цьому вони відзначили, що в нинішніх умовах саме баран ("як символ покірності і відданості") повинен стати прикладом для всіх жителів країни, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Назарбаєв зізнався в безсиллі перед парламентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути