Ексклюзиви
середа, 20 червня 2007 14:15

Назарбаєв розпустив парламент

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв оголосив про розпуск нижньої палати парламенту. Дострокові вибори призначені на 18 серпня 2007 року.
З таким проханням самі депутати напередодні звернулися до глави держави. Вони заявили, що поправки до конституції, прийняті за ініціативи президента і які стосуються роботи парламенту,  повинні набрати чинності  якнайшвидше. Згідно із законом це могло відбутися лише у 2009 році, після того, як за наслідками чергових виборів був би сформований новий склад палати.

Парламент не може розпуститися сам, пояснили автори звернення, тому президент, за їх словами, повинен був ухвалити "історичне рішення" і достроково припинити повноваження палати, щоб та "не була гальмом реформ".

Конституційна реформа, ініційована Назарбаєвим, має на меті  деяке посилення влади парламенту. Разом з тим нинішній глава держави, відповідно до однієї з поправок отримав право необмежене число разів займати президентський пост, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєв розпустив парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути