понеділок, 18 лютого 2008 08:25

НАТО скликає Раду альянсу

 НАТО скликає у понеділок засідання Ради альянсу "для оцінки ситуації" у зв"язку з одностороннім проголошенням незалежності Косова від Сербії, йдеться  у заяві генерального секретаря НАТО Яаапа де Хоопа Схеффера.

"НАТО закликає всі залучені сторони проявити максимум стриманості і поміркованості", - наголошується в документі.

Парламент Косова у неділю прийняв декларацію про незалежність краю. Сербія не має наміру визнавати незалежність Косова, заявив в зв"язку з цим прем"єр-міністр Сербії Воїслав Коштуніца, який також пообіцяв повернути край до складу Сербії.

У заяві генсека НАТО наголошується, що проголошення незалежності Косова не відбилося на чисельному складі і завданнях командування міжнародними миротворчими силами у краї (KFOR).

"Протягом "чутливого періоду" KFOR швидко і твердо реагуватиме на дії будь-кого, хто матиме намір спровокувати насильство у Косові", - йдеться у заяві.

За словами генсека НАТО, KFOR "продовжить виконання зобов"язань в плані забезпечення безпечного середовища на території Косова відповідно до резолюції 1244 Ради Безпеки ООН доти, поки Радбез не ухвалить іншого рішення".

"KFOR і дедалі забезпечуватиме у неупередженій манері безпеку для всіх громадян Косова, як для більшості, так і для меншості (етнічних), як це мало місце досі", - йдеться у заяві.

У ній наголошується, що НАТО уважно стежить за розвитком ситуації у  Косові, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «НАТО скликає Раду альянсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути