Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2020 18:22

НАТО посилить військову присутність в Чорноморському регіоні

НАТО посилить військову присутність в Чорноморському регіоні
Міністр оборони України та генсекретар НАТО вирішили посилити військову присутність в Чорному морі. Фото: Reuters

Міністр оборони України Андрій Таран та генсекретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили безпекову ситуацію на сході України та в акваторії Чорного моря.

Під час бесіди вони вирішили посилити військову присутність в Чорноморському регіоні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Сторони погодились посилити присутність сил і засобів на суходолі, морі та в повітряному просторі чорноморського регіону шляхом збільшення патрулювання у повітрі та присутності кораблів військово-морських сил країн-членів Альянсу. Міністр оборони України висловив зацікавленість в налагоджені спільного обміну інформацією про обстановку в цьому регіоні та запросив держави-члени НАТО приєднатися до національних стратегічних навчань, що заплановані до проведення на півдні України восени цього року", - сказано в повідомленні.

У ході обговорення безпеки в акваторії Чорного моря сторони погодилися, що через те, що Росія нарощує свою військову присутність та змінює баланс сил, ситуація погіршується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник генсека НАТО і міністр оборони Естонії обговорили загрозу з боку РФ

Таран зауважив, що реалізація стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору незворотня. Він також подякував за рішення Північноатлантичної ради про визнання України Партнером з розширеними можливостями (Enhanced Opportunity Partner – EOP).

Міністр оборони підкреслив, що новий статус України розширить можливість для діалогу та взаємовигідної співпраці з союзниками, включаючи обмін інформацією, нові посади для військовослужбовців ЗСУ у штабах військової командної структури Альянсу, більш широкий доступу до програм взаємосумісності та навчань.

"Необхідно поновити регулярні засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, а також запевнив, що Україна, як надійний партнер НАТО, продовжуватиме надавати сили та ресурси до операцій з врегулювання криз під проводом Альянсу та Сил реагування НАТО", - зазначив очільник оборонного відомства.

Варто зазначити, що Таран запросив генерального секретаря НАТО з офіційним візитом до України.

Україна, Франція та Німеччина готові докласти максимум зусиль для виконання домовленостей Нормандської четвірки, досягнутих у Парижі. Російська сторона взяла паузу для підготовки відповіді на консолідовану позицію 3 країн.

Зараз ви читаєте новину «НАТО посилить військову присутність в Чорноморському регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути