Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2007 16:22

Наступний рік в Україні буде оголошений роком національного усиновлення

2008 рік планується оголосити в Україні роком національного усиновлення.

Як повідомив міністр України у справах сім"ї, молоді і спорту  Віктор Корж на прес-конференції в понеділок в Києві, його міністерство спільно з секретаріатом президента вже підготувало проекти відповідних документів.

Міністр повідомив, що за 9 місяців 2007 року в Україні вже усиновлено 2466 дітей сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. З них громадянами України 1288 дітей, іноземними громадянами, - 1178 дітей.

Як повідомлялося раніше, за підсумками минулого року кількість дітей усиновлених українськими громадянами вперше за роки незалежності перевищила кількість дітей усиновленими іноземцями.

Крім того, за словами Коржа, за 2007 рік в дитячі будинки сімейного типу і прийомні сім"ї було влаштовано 1749 дітей.

Він нагадав, що в єдиному банку даних дітей серед позбавлених батьківської опіки, створення якого завершилося цього року, на обліку перебуває більше 29 тисяч дітей, які можуть бути усиновлені.

Він також повідомив, що в 90% українських пологових будинках і відділеннях створені соціально-психологічні служби з метою попередження випадків відмови від новонароджених дітей.

В цілому, за його словами, роботами таких служб охоплено близько 26 тис. матерів. Завдяки чому, за його словами, вдалося знизити кількість випадків відмов новонароджених з 1,5 тисяч в 2004 році до 662 - за 9 місяців 2007 року.

Міністр повідомив, що в ході 25 тис. рейдів проведених за 9 місяців різними видами державних служб було обстежено 44 тис. неблагополучних сімей, з яких після такого обстеження забрали 4,5 тис. дітей. За незадовільне виконання батьківських зобов"язань, обов"язків попереджено і притягнено до відповідальності більше 12 тис. батьків, за залучення дітей до протиправних дій, таким як бродяжництво, жебрацтво, притягнено до відповідальності більше 10 тис. осіб. "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Наступний рік в Україні буде оголошений роком національного усиновлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути