Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2007 13:30

Наслідувач Вірджинського вбивці застрелився

У США не дарма чекали, що після кривавої бійні в технологічному університеті Вірджинії по всій Америці може прокотитися хвиля наслідувань. Як повідомляє АР, тривожні сигнали поступають з учбових закладів по всій країні. Тільки в середу поступило 9 сигналів - з Луїзіани, Монтани, Техасу, Арізони, Оклахоми, Теннесі, Північної і Південної Дакоти і Мічігану. Жоден з них не підтвердився.

Але новий інцидент все ж таки відбувся.

У дворі однієї зі шкіл на околиці міста Хантерсвілл в штаті Північна Кароліна 16-річний підліток погрожував пістолетом двом однокласникам. Коли на місці з"явилася поліція, хлопець застрелився.

Мотиви цього вчинку для вартових порядку залишаються загадкою, проте в учбових закладах міста введено підвищені заходи безпеки. Слідчі вважають, що можливою причиною стрілянини стала саме трагедія в університеті Вірджинії.

Одна з головних небезпек, яку несуть шкільні вбивства, полягає в тому, що подібні злочини часто надихають інших злочинців. Ці злочини привертають особливу увагу ЗМІ, політиків і суспільства, потенційні злочинці уважно стежать за процесом (наприклад, сидячи перед телевізором) і приймають рішення.

Як повідомляє WCBSTV, в Бостоні заарештували студента місцевого університету Ендрю Розенблюма, який погрожував своїй подружці влаштувати розправу, "як кореєць". Отримавши від нього послання, в якому 20-річний студент погрожує вбити свою пасію і всіх, кого вона любить, дівчина негайно подзвонила в поліцію. Вона повідомила, що з Розенблюмом у неї було три побачення, після чого вони розлучилися.

Американські ЗМІ нагадують, що резонансне масове вбивство в школі Columbine High School, здійснене двома підлітками 20 квітня 1999 року (15 убитих, 19 поранених), викликало цілу хвилю наслідувань. Вже в травні 1999 року були зроблені спроби повторити це вбивство (вбивць зупинили на стадії підготовки і обговорення майбутньої різанини), злочини в цьому стилі скоювалися в 2001 і 2003 році.

У США було декілька піків кількості подібних злочинів, багато в чому вони пояснюються саме феноменом "копіювання": у 1996, 1998 і 2002 роках, передають NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Наслідувач Вірджинського вбивці застрелився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути