понеділок, 13 листопада 2017 09:07

Нас без "зловісного задуму" розводять по різні боки барикад - Вакарчук

Нас без "зловісного задуму" розводять по різні боки барикад - Вакарчук
Фото: obozrevatel.com

Соціальні мережі розділили суспільство за політичними, музичними, інформативними вподобаннями. Люди звикли до своїх віртуальних "світів" і в реальному житті сприймають інші погляди як хибні.

Про це написав лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук у своєму блозі на НВ.

"Соціальні мережі об'єднали мільярди людей. Зменшили відстані. І це неймовірно чудово. А ще вони... роз'єднали людей. Розвели по різні боки безлічі барикад успішніше за будь-яку плакатну пропаганду. І продовжують це робити кожну секунду. Коли ми заходимо на свої сторінки в Twitter, Facebook чи у пошук Google, ми завжди бачимо те, що хочемо бачити. Та не тому, що ми так самі вирішили. Так вирішили програми, які підбирають персонально для нас музику, фільми, політичні новини, інформацію і навіть "друзів", виходячи з наших попередніх вподобань. Це зроблено без "зловісного задуму", а просто для того, щоб ми хотіли проводити там більше часу", - написав Вакарчук.

"Коли раптом, випадково (з нашого погляду) ми в реальному світі зустрічаємо когось з іншим світоглядом, ми не просто не погоджуємося з ним чи нею, ми точно знаємо, що ця людина неправа. Бо ж цілий світ навколо нас думає однаково! А значить все, що інакше – відхилення або шизофренія. Або більше – свідома диверсія. І ось тут криється найголовніша небезпека: в якийсь момент ми вже не можемо відділити просто не прийнятну для себе точку зору не лише від невігластва, а й від справжньої інформаційної диверсії. Ми починаємо аналізувати та в реальному світі не знаходимо однозначних відповідей. І тоді ми перестаємо довіряти. Будь-якій інформації. Будь-яким новинам. Будь-яким друзям. Ми стаємо самотніми і розгубленими немовлятами в реальному світі. І ми тікаємо назад до віртуального світу", - зазначив Вакарчук.

Він закликав людей залишатися "тверезими". Інакше за нас все вирішуватимуть ті, хто свідомо використовує наші слабкості й залежності. Ми станемо повністю залежними і втратимо свободу вибору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцмережі відреагували на сніг у Києві

Музикант Святослав Вакарчук вважає головним завданням для України підвищувати рівень освіти української нації.

Зараз ви читаєте новину «Нас без "зловісного задуму" розводять по різні боки барикад - Вакарчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути