середа, 30 травня 2007 13:36

Наркодилер видав словник вуличного сленгу

Ренді Кірс (Randy Kearse), колишній наркодилер, що відсидів 13 років у в"язниці, видав об"ємистий словник вуличної мови під назвою "Street Talk: Da Official Guide to Hip-Hop & Urban Slanguage" ("Вулична мова: офіційний путівник по хіп-хоповому та міському сленгу"). У створенні книжки взяли участь сусіди по камері автора й інші ув"язнені. Їм вдалося зібрати більше десяти тисяч слів і висловів. Комерційний успіх книги, втім, поки що невеликий: Кірс, як повідомляє газета The Guardian, сам поширює частину тиражу на одній з вулиць в Брукліні. Словник він продає по десять доларів за екземпляр.

Ідею створити словник Кірсові подарував його сусід по камері, що мав книжку, що містила тисячу і один анекдот. Новоявлений лексикограф надихнувся цією цифрою і вирішив зібрати тисячу і одне вуличне слово. За сім років роботи словник Кірса розрісся удесятеро. Ув"язнені будь-якого віку зі всіх регіонів США поділилися місцевими ідіомами і словосполученнями, але в словнику все одно переважає молодіжний, переважно чоловічий афро-американський сленг.

Окрім словника сленгу Кірс написав ще одну книжку - "How to Use Incarceration as а Stepping Stone for Success" ("Як використовувати тюремне ув"язнення як трамплін для успіху"). В майбутньому він збирається видати збірку духопідйомних думок, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Наркодилер видав словник вуличного сленгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути