вівторок, 16 листопада 2010 18:27

Нардепи віддали людям Черновецького величезну територію в центрі Києва

Нардепи віддали людям Черновецького величезну територію в центрі Києва

Окружний адміністративний суд Києва відхилив позов зампрокурора столиці, який вимагав анулювати рішення Київради про продаж приватної компанії "ВК-Брок" земельної ділянки у Шевченківському районі міста.

Спірна територія розташована на Подолі по вул. Глибочицькій, 73-97. Ще з радянських часів вона була передана в розпорядження парламенту.

Однак у 2007 році Київрада не порахувалася з цим фактом, передавши ділянку комерційній структурі, пов'язаній з оточенням мера. Посада директора "ВК-Брок" до середини 2006 року обіймав Євген Шевчук, який згодом став керувати фракцією Блоку Леоніда Черновецького в Шевченківському районі столиці.

Після того, як в 2007 році Київрада проголосувала за продаж приватній фірмі цієї ділянки, Верховна Рада звернулася до суду і виграла суперечку в декількох інстанціях.

Саме її інтереси 2 листопада 2010 представляв у Окружному суді Києва заступник прокурора столиці, якому відмовили судді. При тому відмова була викликана ударом з тилу - представник Верховної Ради попросив суддів не задовольняти позов прокурора.

Дивну позицію парламенту в суді складно пояснити. Минулої зими Київський апеляційний господарський суд визнав незаконним виділення спірної ділянки компанії "ВК-Брок" для будівництва житлово-офісного центру. Суд постановив, що рішення депутатів суперечить статусу об'єкта, оскільки землю парламент отримав ще в 1986 році.

Замість автобази, яку зотелі побудувати за часів СРСР, керівництво парламенту прийняв рішення побудувати тут житловий будинок для народних депутатів і співробітників парламенту.

Ділянка на Подолі повинен був частково вирішити квартирне питання для двох сотень сімей.

Передбачалося, що там будуть побудовані два будинки: один (на 205 квартир) - для потреб Верховної Ради, другий (на 163 квартири) мав відійти "Кіївмiськбуду".

Цей будівельний холдинг близько 10 років тому отримав статус замовника, інвестора і генпідрядника. Пізніше "Кіївмiськбуд" змінив проект і збільшив поверховість та кількість квартир у "своєму" будинку зі 163 до 346.

За матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «Нардепи віддали людям Черновецького величезну територію в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути