субота, 12 квітня 2008 10:40

Написи на стінах послугували причиною закриття коледжу в США

Адміністрація католицького коледжу в американському місті Чикаго (штат Ілінойс) у п"ятницю вирішила припинити заняття і розпустити студентів на невизначений термін через написи з погрозами на стінах гуртожитку, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Associated Press.

За словами директора навчального закладу Джудіт Двайр, один із написів з"явився на стіні гуртожитку для першокурсників 10 квітня і свідчив: "Приготуйтеся померти 14 квітня".

У коледжі навчаються 5 тисяч 700 студентів. Адміністрація пообіцяла допомогти учням, яким ніде зупинитися на то й час, поки коледж закритий, або в них немає грошей на поїздку додому.

Двайр заявила, що такі заходи необхідні, "навіть якщо це (небезпека) і є помилкою". "Коли виникає небезпека для студентів або інших членів співтовариства університету, необхідно застосовувати кроки, які дозволять переконатися, що все в безпеці", - додала вона.

Представниця поліції Чикаго Монік Бонд заявила, що на території студентського містечка посилено заходи безпеки, у забезпеченні порядку задіяно співробітників ФБР і поліцію міста.

Вперше написи в коледжі були виявлені 5 квітня. Послання на стіні носило "загрозливий, але неконкретний характер", - сказано в заяві адміністрації навчального закладу.

Ведеться розслідування.

Влада побоюється повторення випадків з насильством в стінах навчальних закладів США. Один із останніх за часом подібних трагічних інцидентів трапився в лютому цього року, коли колишній студент Університету Північного Ілінойса, 27-річний Стівен Казмірчак, відкрив стрілянину в одній з аудиторій університету і наклав на себе руки. Тоді загинули шість людей, включаючи того, хто стріляв, ще 18 отримали поранення.

У березні 2005 року американський школяр влаштував бійню в містечку Ред Лейк на півночі штату Міннесота поблизу канадського кордону. Він застрелив дев"ять людей і поранив 15, а потім наклав на себе руки.

До сумних рекордів за кількістю вбитих належить трагедія в школі міста Колумбіна (штат Колорадо), де в квітні 1999 року від рук двох підлітків загинули 12 однолітків і вчитель. Вбивці теж наклали на себе руки, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Написи на стінах послугували причиною закриття коледжу в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути