Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2008 16:41

Нанотехнологи створили "надчорний" матеріал

Вчені в США створили "надчорний" матеріал, що поглинає 99,955% падаючого на нього світла. Виготовлений з вуглецевих нанотрубок матеріал, товщиною в аркуш паперу, приблизно в 30 разів "темніше" традиційного чорного кольору. Вчені розраховують, що виготовлені із цього матеріалу екрани можуть, за певних умов, зробити невидимими предмети, які вони закривають.

Цей матеріал був створений групою фахівців політехнічного інституту Ренслера в місті Трой (штат Нью-Йорк, США), зокрема, Шон-Ю Ліном і Пулікелем Аджайяном. Їхня робота, звіт про яку автори помістили в одному зі спеціалізованих наукових видань США, присвячених нанотехнологіям, є важливим кроком уперед в оптику й можливості маніпулювання фотонами - частками світла. За свідченням дослідників, що виготовили матеріал, серед перших, хто зацікавився їхньою роботою, були співробітники міністерства оборони США, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Нанотехнологи створили "надчорний" матеріал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути