пʼятниця, 06 червня 2008 16:56

Найвпливовіші жінки світу за версією Forbes (ФОТО)
6

Forbes уклав рейтинг найвпливовіших жінок планети, котрим вдалося досягти найбільших успіхів у політиці, бізнесі та державній службі.

До рейтингу "Forbes – 100 найвпливовіших жінок" увійшли 66 керівників компаній різних рівнів, а 34 позиції належать політичним лідеркам і коронованим особам.

Другий рік поспіль найвпливовішою жінкою в світі стає Ангела Меркель, канцлер Німеччини. Перше місце в рейтингу вона посіла завдяки своєму впливові на політичні події у світі. Китайський віце-прем"єр Ву Ї посіла друге місце.

Нью-йоркська фірма Catalyst, яка відслідковує просування жінок службовою драбиною, наводить такі дані: протягом останніх чотирьох років відсоток керівних посад, які обіймають жінки, залишається незмінним – 15,6% з 10145 (фінансовий директор, голова інформаційного відділу або вище) в 500 найбільших американських компаніях.

Найвпливовіші жінки у політиці

1. Ангела Меркель

Ангела Меркель – найвпливовіша жінка-політик. Її авторитет постійно зростає. Вона справила значний вплив на світову громадськість тим, як холоднокровно провела два саміти. Спочатку вона відстояла свіже повітря, переконавши лідерів провідних промислових країн скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу під час саміту кран "великої вісімки". Перемир"я між європейськими країнами щодо конституції ЄС – це теж справа її рук. В Німеччині Меркель має високий коефіцієнт довіри (75%) завдяки низькому рівню безробіття і стабільному щорічному приросту ВВП.

2. Ву Ї

Ву Ї – віце-прем"єр-міністр Китаю і водночас єдина жінка в політбюро китайської компартії за весь час її існування. Цю жінку люблять і поважають на батьківщині. Народилася вона в 1938 році в глухій і бідній китайській провінції. В суспільстві, яке не поспішало заохочувати кар"єрне просування жінок, вона проявила старанність і силу волі, вступивши в Інститут нафтової промисловості в Пекіні. У 1962 році отримала диплом і подальші 25 років пройшла шлях від інженера до віце-президента нафтопереробного заводу.

Ву Ї прийшла в політику в 1988 році з призначенням на пост виконувача обов"язків мера Пекіна. У 2003 році стала віце-прем"єр-міністром Китайської Народної Республіки. Якось наймогутніша жінка Піднебесної призналася, що ніколи не хотіла стати політиком. Раніше вона мріяла про сім"ю і власний бізнес. Але партійна кар"єра вийшла на перший план.

3. Кондоліза Райс

В усьому світі Кондоліза Райс сприймається як суперечлива особа, але її впливу не можна не визнати. Тим більше, що результати досліджень показують: її рейтинг вищий за президентський. Попри громадське несхвалення Райс продовжує заглиблюватись у відносини між ворожими таборами. Наприклад, намагається виступити посередником між Палестиною та Ізраїлем. Райс відома своєї залізною самодисципліною. Вона показала всьому світові, що її єдина віра – віра в себе.

Найвпливовіші жінки у бізнесі

1. Хо Чінг

Хо Чінг – дружина прем"єр-міністра Сінгапуру і керівник державної інвестиційної компанії. Її рідко побачиш на світських раутах або прочитаєш про неї статтю в газеті. Але вона занадто впливова особа, щоб залишитись непоміченою. Хо Чінг зробила з відомої лише в Сінгапурі компанії Temasek одного з найбільших інвесторів в Азійському регіоні, який вкладає гроші в індійські та китайські здебільшого банківські й телекомунікаційні компанії. За цей рік вартість компанії зросла на 27%, сягнувши $108 млрд.

2. Індра Нуї

Індра Нуї – член ради директорів і президент компанії PepsiCo. Вона народилася на півдні Індії, з дитинства відрізнялася потягом до знань, отримала науковий ступінь з хімії, фізики й математики. В 1978 році Індра Нуї переїхала до США. Перш ніж розпочати роботу в PepsiCo, вона працювала в Boston Consulting Group і Motorola. У швидкому розвитку РepsiCo є велика частка таланту і зусиль Нуї.

3. Синтія Керролл

Синтія Керролл – президент і виконавчий директор відділення Alcan Primary Metal Group компанії Alcan Inc. Хоча Керролл не дуже знана широкою громадськістю, в промисловому світі це досить відома особа. А цей сектор досить серйозно впливає на глобальну економіку. Керролл – керівник одного з найбільших у світі конгломератів гірничої промисловості, історія якого нерозривно пов"язана з Південною Африкою. Вона перший керівник-іноземець за всю 90-річну історію компанії та її перший лідер-жінка. Керролл очолює динамічну компанію, що видобуває та обробляє платину, вугілля, золото, промислові мінерали й діаманти. Фірма має 45-відсоткову частку в алмазній компанії De Beers, 49-відсоткову – в MMX Minas, бразильському підприємстві, яке займається видобуванням залізної руди, і 41,8% в Anglo Gold Ashanti, золотодобувному підприємстві. повідомляє rate1.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Найвпливовіші жінки світу за версією Forbes (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути