Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 13:27

Найстарішому в світі тюленеві виповнюється п"ятдесят років

Найстарішому в світі тюленеві виповнюється п"ятдесят років
Самці тюленя Елсе (Else), що живе в зоопарку "Аувеханд" (Ouwehand) нідерландського міста Ренен (Rhenen), в п"ятницю виконається 50 років, повідомляє голландська газета Telegraaf.

За твердженням представників зоопарку, Елсе - "найстаріший тюлень в світі". Зазвичай тюлені живуть ненабагато  більше 30 років. В день свого ювілею вона отримає від службовців зоопарку спеціально приготований рибний торт.

Елсе з 1974 року жила разом зі своїм другом - тюленем по кличці Долф (Dolf) - в басейні просто неба парка Амстел (Amstelpark) в Амстердамі. Долф помер в 2001 році у віці 39 років. Елсе важко переживала втрату друга, втратила апетит, її здоров"я почало погіршуватися. Тоді і було вирішено перевезти Елсе в зоопарк "Аувеханд", де у великому басейні з прилеглим штучним лежбищем живуть тринадцять тюленів. У їх компанії Елсе знов ожила і зараз нормально себе відчуває. Її підводить тільки зір. Елсе майже повністю сліпа.

Зараз ви читаєте новину «Найстарішому в світі тюленеві виповнюється п"ятдесят років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути