понеділок, 16 липня 2007 10:46

Найщасливішою країною Європи визнали Ісландію

До такого висновку прийшли аналітики британського дослідницького центру New Economic Foundation (NEF), які спільно з екологічною організацією Friends of the Earth склали рейтинг "The European Happy Planet Index".

Аналітики оцінили кожну європейську державу за трьома параметрами: задоволеність громадян своїм рівнем життя, тривалість життя і "екологічне навантаження" - кількість землі, необхідної для забезпечення населення продуктами живлення і нейтралізації відходів промислового виробництва. За наслідками цих оцінок був складений рейтинг, до якого увійшли 30 країн Європи.

Як показало дослідження, список найщасливіших європейських держав очолюють скандінавські країни - услід за Ісландією розташувалися Швеція, Норвегія і Данія, що зайняли відповідно друге, третє і шосте місця. На четвертому місці списку знаходиться Швейцарія, де до того ж опинилася найвища тривалість життя в Європі - 80,5 років.

Замикає рейтинг щасливих країн Європи Естонія, яка крім найвищого "екологічного навантаження" знаходиться на другому місці по рівню злочинності. Прямо перед Естонією в списку опинилися Люксембург, Болгарія і Греція. Країною з найнижчою тривалістю життя в Європі, згідно з рейтингом, є Латвія - 70,7 років.

В липні 2006 року NEF опублікував рейтинг "Happy Planet Index" для всіх країн світу. Список найщасливіших країн світу очолила острівна держава Вануату, розташована в Тихому океані. Найгірше справи йдуть в державах Африки і промислово розвинених країнах, повідомляє The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Найщасливішою країною Європи визнали Ісландію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути